Приложенията за Android пък ще се предлагат през магазина за

...
 Приложенията за Android пък ще се предлагат през магазина за
Коментари Харесай

Windows 11 излиза след около месец

 

Приложенията за Android пък ще се оферират през магазина за приложения на Amazon.

Microsoft разгласи, че на 5 октомври ще стартира да предлага безвъзмезден ъпгрейд до Windows 11 - идната версия на компютърната й операционна система за отговарящи на условията компютри.

Операционната система Windows, която се появява на пазара за първи път през 1985 година, остава основна част от активността на Microsoft, написа profit.bg.

За четвъртото тримесечие на финансовата година Windows е осигурила 6.6 милиарда $ доходи, което съставлява 14% от общите продажни на програмен продукт и хардуер на компанията. Успешното стартиране на Windows 11 може в допълнение да обезпечи бъдещето на продукта, който способства и за други елементи от бизнеса на Microsoft, като Azure и Office.

 

Подобно на минали ъпдейти, от Microsoft ще употребяват данните от устройствата и други фактори, с цел да дефинират кои устройства ще получат първи предложение за ъпгрейд, съобщи в блогпост генералният управител, отговарящ за маркетинга на Windows Аарън Удман.

На компютрите с Windows 10, които разполагат с нужните съставни елементи, с цел да поддържат Windows 11, функционалността Windows Update ще уведоми потребителите по кое време е разполагаем ъпгрейдът. Хората може също по този начин да отидат на “Settings > System > Windows Update ”, с цел да ревизират дали ъпгрейдът към този момент е подготвен.

Windows 11 идва с един по-модерен аспект със заоблени ъгли и икони за приложенията, ситуирани в средата на работната лента. Новите звуци са проектирани по този начин, че да не бъдат толкоз дразнещи. От Microsoft са създали редизайн на Start менюто, на магазина с приложения и на Настройките, като подреждането на повече прозорци на екрана към този момент е по-лесно.

Тази функционалност идва на фона на повишената конкуренция от страна на преносимите компютри Chromebook, които употребяват операционната система на Гугъл Chrome OS, които поддържат и приложения под Android.

Няма обаче гаранция, че всички ще желаят да преминат към новата операционната система, поради известността на предходната версия, написа CNBC. Microsoft пусна Windows 10 през 2015 година, което бележи най-дългия интервал, в който една версия на операционната система е била на пазара преди излизането на идната.

Windows 10 се трансформира в най-популярната компютърна операционна система в света, като сега се употребява месечно на 1.3 милиарда устройства. Microsoft ще продължи поддръжката на Windows 10 до 2025 година, а от компанията предлагат на потребителите да останат на тази версия, в случай че компютрите им не могат да поддържат Windows 11 и не желаят да си купуват нов компютър.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР